PoŽzietheater

In de Rooms Katholieke kerk wordt de biechtstoel nog weinig gebruikt, maar op het internet zou de 'digitale biechtstoel' een van de meest bezochte pagina's zijn. Op deze website kan men online zijn zonden bekennen en wordt een digitale absolutie verleend.
Tijdens het Poetry International Festival zal de traditionele biecht in ere worden hersteld, maar ook een geheel nieuwe invulling krijgen: bezoekers van het festival kunnen plaatsnemen op een ouderwetse bidstoel, waar zij gedichten ingefluisterd krijgen over bijbelse personages, over sjamanen of over Boeddha, waar poŽtische gebeden te horen zullen zijn en andere op heilige boeken geÔnspireerde gedichten. Deze selectie van gedichten over zonde en vergeving, over bekentenis en absolutie, werd samengesteld door regisseur Peter Sonneveld in samenwerking met Poetry International.

Daarnaast kan het publiek de poŽzietempel binnengaan: daar zullen poŽtische passages uit de bijbel en de koran worden voorgedragen. De ene dag klinkt het Hooglied en een andere dag de soera's.

12 t/m 18 juni, vanaf 19.30 uur (behalve op woensdag)