<<TERUG

Web Lounge Poetry International Web

Poetry International Web is de internationale poëziewebsite van de gelijknamige stichting in Rotterdam en partners in zeventien verschillende landen. Poetry International Web is een maandelijks magazine met een archief van duizenden gedichten in de originele taal en Engelse vertaling, essays, interviews, informatie over dichters en het laatste poëzienieuws. Iedere maand komen daar nieuwe dichters, gedichten en artikelen bij.

Binnen het festival heeft Poetry International Web een eigen plek. In de foyer van de Rotterdamse Schouwburg is een ‘Web Lounge’ ingericht, waar u op uw gemak de site kunt bekijken. In de Web Lounge zijn dagelijks redacteuren van de website aanwezig om met u van gedachten te wisselen over poëzie, dichters en de mogelijkheden van het internet in landen als Zimbabwe, India, Marokko, Israël, de Oekraïne of Australië. Uiteraard vindt u de redacteuren van Poetry International Web ook terug in het gewone festivalprogramma, als interviewers of deelnemers aan discussies.
Op de doordeweekse dagen van het festival zijn er speciale programma’s in de schouwburgfoyer, met redacteuren en dichters van Poetry International Web. Zo kunt u op dinsdag een video-impressie zien van het beroemde poëziefestival van Medellín in Colombia. Op donderdag geeft Tonnus Oosterhoff een demonstratie van zijn in het Engels vertaalde bewegende gedichten.

Web Lounge: elke dag vanaf 16.45 uur

speciale programma’s:
14 en 15 juni, 17.00 uur
16 en 17 juni, 19.00 uur

Bezoek Poetry International Web op www.poetryinternational.org.