Poetry International World Slampionship

Tijdens Poetry International is Rotterdam het podium voor het ‘Poetry International World Slampionship’. Acht winnaars van de landelijke finales (2003) in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Italië en Zweden strijden in twee voorrondes en een finale om de titel van World Slampion.
De slam is een fenomeen dat in de jaren tachtig vanuit de VS over kwam waaien en is inmiddels sterk geworteld in Europa. In Nederland heeft de Poetry Slam aan grote populariteit gewonnen en er worden slams door het hele land gehouden. Tijdens de voordrachten proberen de dichters elkaar te overtreffen met de kracht van hun woorden. De combinatie van theatrale en literaire factoren maakt een Poetry Slam tot een waar spektakel.
De deelnemers aan het Poetry International World Slampionship zijn Pilote le Hot (Frankrijk), Sara Ventroni (Italië), Lasse Samström (Duitsland), Emil Jensen (Zweden), Buddy Wakefield (Verenigde Staten), Etrit Hasler (Zwitserland), De Woorddansers (Nederland) en John Paul O' Neill (Groot-Brittannië). In de voorrondes worden de deelnemers door het publiek beoordeeld, tijdens de finale door het publiek en een internationale jury bestaande uit dichter Bart FM Droog (Epibreren, Rottend Staal), Frank Tazelaar (directeur literair festival De Wintertuin) en dj Rayl Patzak (slamorganisator Duitsland). Muziekcafé Rotown, de locatie van de eerste voorronde, is gedurende de hele week een huiskamer voor de deelnemers aan het Poetry International World Slampionship, met openbare repetities, optredens van vj’s en dj’s en ontmoetingen tussen publiek, festivaldichters, slammers en middelbare scholieren.

14 juni, 20.00 uur (Muziekcafé Rotown)
16 juni, 21.30 uur
17 juni, 21.30 uur